My Pretty Scarf

Jeg viser min krop for de unge pigers skyld!

Hej med jer 🙂

I dag tager jeg et lidt mere alvorligt emne op. Hvis i følger mig på mine sociale medier, ville i have set, at jeg med jævne mellemrum ligger halvnøgne billeder op, og det er der en helt særlig grund til – udover at jeg er stolt af min krop. Hvis i ikke følger mig, så står alle mine SoMe ude i højre side <3

krop3

Jeg synes, at det er helt fantastisk, at mode -og modelbranchen har åbnet sig op, og fortsætter med at åbne op, for kurvede kvinder. Endelig kan kvinder, som er den mere almindelige og gennemsnitlige størrelse, blive repræsenteret i bladene, magasinerne og på catwalken. Jo flere kurver, som der bliver vist, jo mere selvtillid og selvværd vil mange piger og kvinder få – fordi deres kurver er blevet mere accepteret. Det kan give en meget stor ro indeni at vide, at lige præcis den krop man har, er helt okay og accepteret. For vil man det eller ej, så har mode -og modelbranchen et stort sige i, hvordan samfundet ser på den ideelle krop. Dog er det ikke kun industriens ansvar, at lære piger, at de er gode nok som de er. Det er forældrenes ansvar. Den bagage, som de putter i deres pigers rygsæk, er det selvværd som de vil komme til at stå med. Har din datter/søn et dårligt selvværd, så skal man som forældre bebrejde sig selv og ikke sociale medier og modeindustrien. Og det er min helt ærlige mening. Hård og konsekvent, men de forældre som skyder skylden på andre, burde skamme sig. Det er et af de vigtigste opgaver, som de har påtaget sig ved at sætte et nyt liv til verden. Basta.

krop4

Tilbage til emnet – jo flere kurver der bliver vist, jo mere accepteret bliver det og det vil høste øget selvtillid og selvværd. Jeg mærkede det selv i Topmodelhuset og det var fantastisk, at have den ro omkring sin krop. At der så var et enormt press pga konkurrencen og man altid skulle gøre det godt, det er noget andet.
Men det er grunden til, at jeg viser min kurvede krop frem. Jeg vil vise piger og kvinder, at kroppen er smuk uanset, hvordan den ser ud! Jeg er “lille”, med rubuste knogler og muskulatur, samt kurver. Men det betyder ikke, at man ikke kan se godt ud alligevel. Man kan godt elske sin krop alligevel. Man må godt synes, at man er pisse lækker. Det styrker ens selvtillid. Man skal bare ikke blev arrogant pga det. Man er ikke bedre end nogen andre, som menneske. Vi har alle talenter for noget og derfor er nogen bedre end dig til deres talent, men INGEN er bedre end dig, som menneske. Vi er ALLE ligemeget værd!

Det er så vigtigt for mig, at de unge piger, som vokser op ligenu (10-11-12-13-14-årige osv), ser at der findes så mange forskellige kroppe, at alle er accepteret og at man kan være smuk på sin helt egen måde. Det er så vigtigt for mig, at piger og kvinder som har det godt med sig selv, ikke er bange for at vise sin smukke krop frem, for de yngre vil spejle sig i os. Det er en del af det at vokse op og finde sig selv. Men resultatet skulle helst være – med den, forhåbentlig, gode bagage de har fået hjemmefra – at de kan se noget af sig selv i noget, og noget andet  af sig selv i  andre, men stadig kan stå tilbage og sige til sig selv “jeg er smuk, som jeg er!”.

krop1

Det er det resultat jeg ønsker og håber, at mange af disse piger vil stå tilbage med, når de er kommer op i den alder, hvor man har fundet det grundlæggende i en selv. At de har fundet et fundament i sig selv, så de har noget at stå på og at de derfra kan gå ud i verden med selvtillid og selvværd, fordi de har set – igennem deres udviklingsår – at kvinder er kvinder og at kvinder er smukke ligemeget hvilken kropstype man har. Ligemeget hvilken hudfarve man har. Ligemeget om man har krøller eller ej, eller ligemeget hvilken religion man har.

Nok har forældre og modeindustrien et ansvar, men samfundet er vi faktisk dem med den største magt. Følger vi alle bare med og tier stille omkring det vi er utilfredse med, så sker der sku ingenting. Og så kan man jo brokke sig derhjemme indtil man dør, det ændrer jo ingenting, før det er derude, hvor nogen kan høre en. For er det nogen, som høre dig, ser dig, er enige, så vil de også begynde at snakke højere og de vil derfor også blive hørt.

krop5

Så som samfund, som de kvinder – stolte kvinder – vi er, vis din smækre krop frem! Ingen har en som din og det er da pisse enestående – du er enestående! Vær’ stærk for dig selv, for de mennesker omkring dig, men også for dine børn og deres venner. Vi er alle med til at påvirke hinanden og støtte hinanden. Vi har kun hinanden, så hvorfor ikke bare omfavne sig selv og hinanden?

Tak, fordi i læste med. Håber det er noget, som satte tankerne lidt i gang.

Stort knus, Helena <3

1 kommentar

  • NN

    Hej Helena

    Der er nogle ting ved de udtalelser, som du laver i dine blogindlæg og de billeder, som du lægger ud, jeg ikke synes stemmer helt overens.
    Du skriver, at du er stolt af din krop, og du synes du selv er lækker. Det gentager du mange gange, og det fremstår som om – hvert fald på tekst – at du hviler i dig selv og din krop. Det giver ikke rigtig mening, hvorfor du så på næsten alle billeder, som er på dine sociale medier, prøver at vise din krop frem på en bestemt måde.
    På alle billederne strækker du dig for at virke længere, tager armen over hovedet så maven strækkes ud, tager det ene ben foran det andet imens du står på tæer, hvilket giver en illusion af længere, slankere ben (som set på talrige instagrambilleder). Desuden skyder du hoften ud for at fremhæve din talje og sætter dine trusser/underbukser helt op over hofterne og næsten op i taljen for at opnå samme effekt.
    Alle disse ting er med til at give et billede af din krop, der ikke er lig virkeligheden. Du går vel ikke rundt i den posering på gaden. Hvis du virkelig er stolt af din krop og hviler i dig selv, hvorfor lægger du så ikke et helt almindeligt billede ud, hvor du står lige og normalt uden at posere? Det vil sende et stærkere og mere troværdigt budskab til de mennesker, som du gerne vil nå ud til.

    Jeg synes, det er fedt, at du går ind for mangfoldighed i modeverdenen, og at du synes unge skal have mere selvtillid. Det er super dejligt! Men når du så lægger den type billeder op, er der simpelthen en skærende kontrast til det, du skriver i dine blogindlæg.

    Ydermere skriver du, at du har “robuste knogler”. Hvis du vil være en inspiration og en slags forgangskvinde for nogle, så er du nødt til at lave lidt faktacheck, så du ikke holder liv i en for længst modbevist teori. Det har længe været videnskabeligt bevist, at der ikke er noget, der hedder ‘at have store eller robuste knogler’.

    https://sciencebasedlife.wordpress.com/2011/03/23/are-the-overweight-really-big-boned/

    Som der står i denne artikel, så kan man godt have større knogler, men det er helt grundlæggende en reaktion på ekstra vægt. Kroppen bærer rundt på den ekstra vægt, og som et resultat heraf forstærkes knoglerne for at kunne bære vægten. Det er dog ikke noget, der er synligt for det nøgne øje.

    Jeg håber, at du vil tage min kommentar op til overvejelse til dine fremtidige indlæg og udtalelser på dine sociale medier.

    God dag.

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

My Pretty Scarf