Her er de norske og svenske deltagere!

BRYD NU DET TABU!!

Hej med jer

Jeg blev inspireret af min Topmodel-veninde Malene, til at skrive dette indlæg. Hun har nemlig skrevet et lignede og det fik mig til tasterne. Jeg gik selv med et indlæg i hovedet, nogenlunde som Malenes og alligevel ikke. Min version er en halv opsang til os kvinder!

Er Topmodelaspiranterne kurvet nok? Og det er nemt at svare på: Ja, det er vi. Ikke mange deler samme svar som jeg og det kan jo diskuteres. Men én ting er sikkert, vi er ikke tynde nok, til at blive straight modeller. Jeg, og de andre piger, har ganske simpelt ikke kroppe til at nå ned i de størrelser. Vi ER curvy modeller og vi ER plus size modeller. Curvy og plus size er fagtermer inden for mode -og modelbranchen, og det er der ikke noget galt i. De skal tænkes på, ligesom at ligninger har forskellige navne indenfor matematik. De skal ikke tages personligt. For selvom ordene kan indikere, at man har noget “plus”, så er det ikke negativt ment.

Desværre bliver disse ord brugt med negativladning og det er en skam. Jeg ærger mig over, når jeg ser, hvor mange kvinder, som føler sig stødt over at blive identificeret med disse ord. Jeg kan på sin vis godt se det fra deres side, når man ser hvor negativt ordene bliver brugt. Men her skal vi kvinder, med kurver og former, være bedre til at hanke op i os selv! Det hele ligger ikke kun på branchens skuldre! De kan ikke løse alle problemerne omkring kropsidealerne. De er medskyldige JA, men hvis der er nogen, som er gode til at lave kategorier, så er det da kvinder! Beklager min generelle snak, men det er sandt.

Mange af de kritikkere, som har delt deres meninger på de forskellige Topmodel Curves opslag, har tydeligt delt, hvordan de mener, at plus size og curvy skal se ud, for at gå under disse kategorier. Sjovt nok, er ingen af dem i disse kategorier. De ligger alle mellem straight og curvy/plussize, så de ligger jo faktisk lidt i intetland og efterlyser noget for dem. Men det er jo så her VI, modelaspiranterne, i den nye sæson af Topmodel, kommer ind i billedet! Vi repræsenter jer! JER der føler i ligger i intetland og ikke kan spejle jer i nogen. Enten fordi i vitterligt ikke kan eller fordi i ikke vil omfavne det positive i at være kurvet! Jeg er kurvet og det er jeg stolt af. Det burde du også være! Være stolt over hvordan du ser ud! Hvis du er GLAD og LYKKELIG med dig selv, så omfavn det dog! Lad dig ikke slå ud af den negativeladning, som (nu bliver jeg generel igen) kvinder har lagt på ordet!

Her er et par, af de kommentarer, som kritikerne er kommet med:

kritikkere kritikkere1 kritikkere2

Det er vildt, hvilken afsky mange kvinder har med at identificere sig med ordene curves og plus size. Man skal åbenbart være tyk og stor, for at kunne komme under disse fagtermer. Det ærger mig dybt ind i mit hjerte, at der er så stor negativitet og afsky, nærmeste væmmelse, at kalde sig kurvet/plussize. Væmmelse kan måske lyde som en overdrivelse, men når så mange kvinder, blive så dybt stødt og ramt, så må det jo være fordi, at de ikke vil have noget med fagtermene at gøre og slet ikke ser sig selv under disse fagtermer.

Og som kritikkeren, på billede nr.2, har ret i, at den gennemsnitlige størrelse på kvinder i Danmark, ligger på 40-42. Derfor er jo det jo heldigt alle pigerne kan passe en 42. Jeg vil sågar indrømme, at jeg til tider kan have svært ved at presse mig ned i en 42. Jeg bruger alt fra 42-46, og det kan måske være svært at tro på, men det er jo sådan det er, og jeg ved det jo sjovt nok bedst af alle. For vi ser måske “for” normale ud, når man tager i betragtning hvilket billede KVINDER har lavet til ordene curvy og plus size. Fordi ja, så er vi sku normale. Men det er da det normale vi skal have på banen! Det nytter ikke kun noget, at man skal have fat i de meget slanke eller store piger, for at få rykket på mode -og modelbranchen! For hvad så med alle dem i mellem? Alle dem i intetland. Hvem repræsentere dem? Hvem repræsentere jer?  Det gør VI.

Hvis vi vil rykke på branchen, så er det da at få sat den almene danske kvinde på catwalken! Så er det da at sætte hende på forsiden af bladene og i modeserierne indeni! Der skal ikke pryde piger med stor overvægt alle steder, for at branchen bliver rykket, at kropsidealet bliver rykket og for at mange kvinder kan få det godt med dem selv! Vi skal have den ALMENE danske pige og kvinde repræsenteret, så vi kan se os selv i dem der går frem og tilbage på podiet, og dem som pryder siderne i magasinerne! Det er den almene danske kvindekrop som er TABUBELAGT og det er FORKERT!

hh kk ll uu

Bryd nu det tabu og lad være med at ligge negativ energi på nogle fagtermer! Det er noget, som først vil få de unge piger til at se det som noget forkert, at blive kaldt “kurvet”! Det er ikke modebranchen der spreder den ladning, det er omtalen og brugen af de ord, som kommer fra den almene befolkning! Tag ansvar og BRYD DET TABU!! #Ærligtalt

Stort knus, Helena

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Her er de norske og svenske deltagere!