Jeg kan også være usikker

Sådan holder jeg mig sund

Hej med jer 🙂

Jeg tænkte, at jeg ville dele lidt af mine sundhedstips med jer. Selvom jeg er kurvet, er jeg ikke usund. Kurver er ikke lig med usund livsstil og at være sofaliggende dagen lang.

Jeg kan godt lide at være sund. Jeg har det virkelig godt i min krop og i mit hovede, når jeg spiser sundt og er aktiv. Det er ikke altid jeg nyder det aktive, for det kan være virkelig hårdt og så vil jeg egentlig helst bare stoppe, haha. Men jeg gør det, fordi jeg ved, at det er godt for mig mentalt og min krop.

Derudover døjer jeg desværre med nogle mave-tarmproblemer, som gør at jeg har lyst til at spise sundt. For når jeg gør det, mærker jeg ikke så meget til dem. Derfor får jeg det rigtig godt i min krop, men hovedet er lige så vigtigt! Det giver god samvittighed, fordi man ved, at man har spist massere af hvad der er naturligt for kroppen og som den kun elsker dig for at indtage. For mig giver det rigtig meget ro i mit hovede, fordi jeg føler, at jeg får mere balance indeni mig selv. Som om at alt er i harmoni indeni, og at krop og sjæl hænger sammen.

Når det så er sagt, så er jeg jo heller ikke hellig. Jeg elsker pizza, kage, mayonnaise, slik, Chips, rødvin, byture osv. Jeg elsker virkelig god mad og meget af det, fordi mine øjne og smagsløg langt fra bliver mæt før min mave. Og det er der INTET galt i og det er ikke usundt – så længe det ikke er hver dag! Det bliver usundt, når man overspiser hver dag, spiser usund mad hver dag. For så kan kroppen ikke længere følge med, men kroppen kan heller ikke bruge al maden, og ofte er der mange ting i mad, som er unaturlig for kroppen, og derfor ophober det sig i kroppen. Her bliver det usundt, fordi det sætter sig og man tager på.

Selvom jeg er med i Topmodel CURVES og rigtig gerne vil være med til at bryde tabuet om den almene danske kvindekrop, så der bliver mere frihed til at se ud som man har lyst, så er jeg ikke med for at promovere, at vægtøgning er sundt. Fakta er, at Chips er usundt for dig. Pizza er usundt for dig. Alkohol er usundt for dig. Og overspisning er usundt for dig. Men vi er mennesker og mange – heriblandt mig selv – ser god mad, rødvin, dessert osv, som at nyde livet. Og jeg vil aldrig undvære det, men jeg vil ikke spise det hver dag. Og det burde du heller ikke.

Når jeg handler ind, ser det cirka sådan her ud:

image

Jeg elsker stegte grøntsager og wok-lignede retter. Derudover elsker jeg bønner og derfor ses der også 3 forskellige slags på billedet 😀 tit får jeg ikke kød til mine grøntsager, fordi jeg spiser så mange bønner og der er massere af proteiner i. Ikke dermed sagt, at jeg ikke spiser kød, for jeg ELSKER kød. Elsker store røde bøffer og ville spise det hver eneste dag, hvis jeg kunne.

Jeg elsker virkelig også spinat og spiser rigtig meget af det. Jeg har altid spinat til mine grøntsager, jeg bruger aldrig iceburgsalat, da det for mig er pisse kedeligt. Det smager af vand og der er ikke rigtig andet end vand deri. Ikke rigtig nogen vitaminer eller noget.

Mine tips til dig er:

  1. Aldrig spis dig overmæt. Lyt til din krop, den fortæller dig hvornår du har fået nok, men du kan hjælpe den lidt, ved at spise langsomt og små portioner af gangen, gerne med en lille pause i mellem portionerne. Ofte skal man faktisk have meget mindre, for at blive mæt, end man lige regner med. Specielt hvis man sætte sig hundesulten til bordet.
  2. Gulerødder er din bedste ven! I stedet for at køre en hurtig rugbrød med leverpostej ned, som mellemmåltid, så snup 2-3 gulerødder. Det er gode fibre i, som er gode for din krop, men de tager også lidt længere tid at nedbryde. Det giver tarmene noget arbejde og derfor vil du føle dig mæt længere. Her vil du også opdage, hvor lidt der nogengange skal til, for at blive mæt.
  3. Vær’ ikke bange for fedt. Og her mener jeg fra naturlige kilder, såsom mandler, avokado, mandelmælk/kokosmælk/rismælk mm. Fedt er ikke farligt, det er nødvendigt for din krop. Store mængder er dårlige for alle, selv når det er fra naturlige fedtkilder. Men evt hæld 1 dl rismælk i din smoothie eller 5 mandler til mellemmåltid. Fedt er også med til at stabilisere dit blodsukker.
  4. Spis dig mæt i grøntsager i stedet for kulhydrat. Halvdelen af dine hovedmåltider, burde være grøntsager. Ofte er vi ikke aktive nok til at forbrænde alle de kulhydrater man pærelet kan indtage mange af. Kulhydrat er heller ikke farlig, men også nødvendige for kroppen, dog får man bare hurtigt indtaget mange flere end kroppen kan nå at forbrænde. Så tage en portion grønt mere, i stedet for kartofler/pasta/ris/brød.
  5. Vær’ aktiv og nyd det! Det behøves ikke være hvor du er ved at dø hver gang, fordi du presser dig selv så hårdt.!Det nyder man ikke, mange gør ikke i hvert fald. Find dit tempo, hvor du har det hårdt, men kan nyde det samtidigt. Lad være med at banke dig oveni hovedet, fordi du ikke kan løbe 5 km uden at du føler du er døden nær og heller bare vil stoppe. Hvis du hader din træning hver gang, er der en stor chance for, at du ikke kommer afsted igen. Jeg træner i fitness i en times tid cirka, 3-5 gange om ugen. Når jeg løber med min far, løber vi i et tempo hvor vi ikke skal kæmpe for meget, selvfølgelig stadig er lidt presset og pulsen kommer op, men vi nyder vores løbetur. Vi er ikke til løb, men vi ved det er godt for os og derfor gør vi det. Så det er bare med at finde en måde at nyde det på. Jeg powerwalker også en del, hvilket ofte bare bliver min træning for dagen (ca. 30-60 min.)

 

Man kan være sund på mange måder, fordi der er forskellige former for sundhed. Der er fysisk sundhed, som er den videnskabelige: “fakta er, at Chips er usundt for dig”. Men der er også den mentale sundhed, og det er hvordan du har det med dig selv. Om du er glad og tilfreds. Og det er lige så vigtigt, at være sund mentalt, som fysisk. Jeg vil faktisk sige mest, for du kan være lige så sund fysisk, som du vil, men det er den mentale sundhed, som giver dig værdi i livet. Giver dig glæde, grin, kærlighed og smil på læberne.

Så pas på dig selv og din krop, men vigtigst af alt: elsk dig selv og din krop.

Stort knus, Helena <3

 

ps. Nu har jeg delt et par af mine sundhedstips og fortalt hvad sundhed er for mig. Men hvad er sundhed for dig? Og hvordan holder du dig sund? Del det endelig i kommentaren, jeg ville elske at læse jeres synd på sundhed 🙂

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Jeg kan også være usikker