Afsnit 9+10: jeg vandt ugens BEDSTE billede!!

Hvordan holder man den sunde linje?

Hej med jer 🙂

I dag vil jeg dele mine bedste tips til, hvordan man holder den sunde linje. Ikke kun den slanke linje, men bare den generelle sundhed i hverdagen. For man skal ikke fjerne alt menneskeskabt mad for, at man kan holde den sunde linje. Det handler om en balance, som passer lige til dig. Vi er alle forskellige og derfor er det ikke sikkert, at naboens metode til at holde den sunde linje, er det som virker for dig.

Rigtig mange går med et ønske om at blive sundere, få en sundere hverdag på både kost -og træningsområdet. Mange har prøvet, men er faldet hårdt tilbage i den gamle rutine. Hvorfor er den sunde linje så skide være at fastholde?
Det nytter ingenting, at tabe sig en masse og så tror man at man er sund og man ser sådan ud resten af livet. Det kan man sagtens, hvis man ligger næsten lige så meget arbejde i at holde sin form, som man har gjort for at skabe den. Men sundhed drejer sig ikke kun om at tabe sig. Man kan selvfølgelig ikke komme udenom, at kroppen bliver belastet, når fedtprocenten er for høj, men sundhed er også sin mentale tilstand, og derfor mener jeg at der er tale om to forskellige slags sundhed og de kan IKKE sammenlignes. De burde snakkes om hver for sig, da de er så forskellige.

Det som gør den sunde linje svær at fastholde, kan være fordi man har gået på de her strikse kurer, hvor det er begrænset hvad man må og man må kun bruge nogle bestemte råvarer, så det har krævet meget energi, tid og planlægning. Når man har en hverdag, som også er fyldt med så meget andet og hovedet kan være fyldt med så meget andet, så kan det være meget energitagende, at skulle tænke så meget over at holde den sunde linje. Man bliver træt af det og derfor falder man nemmere tilbage til den hurtige, gamle og knap så sunde rutine, som man havde førhen.

Drop at følge en fast plan, men tænk grønt ind i alt du skal spise i løbet af dagen. Ikke snup den hurtige leverpostejmad, fordi dine cravings fortæller dig du har brug for rugbrød. Snup 3-4 gulerødder i stedet for. De skal nok lukke munden på dine cravings, for dine cravings snakker kun højt, fordi din krop er sulten. Når den får noget mad, så skal den nok holde mund og så bliver den glad for, at du bevarede fornuften og valgte gulerødderne i stedet for.

Forberedelse er guld og jeg vil mene svaret til at holde den sunde linje. Jeg ved med mig selv, at når jeg ryger tilbage i den knap så sunde linje – for Gud bevares, jeg gør det også, selvom jeg her sidder og prædker om hvordan man holder den sunde linje. Jeg er også menneske – så er det fordi jeg ikke er forberedt. Jeg har ofte rigtig meget fart på og derfor har jeg ikke tid til hver dag, at stå og lave mad. Jo, hvis jeg gad at stå rigtig tidligt op, men det gider jeg ikke.
Derfor laver jeg altid min mad i stor portioner, så jeg har til nogle dage. Dermed er det nemt lige at hive en bøtte frem, tage den portion jeg skal bruge og så kan jeg løbe videre med dagens gerninger.
Derudover har jeg nærmest altid gulerødder i min taske. Gulerødder er geniale, efter min mening, men det er også nemt at sige, når man elsker gulerødder – som den hestepige man nu engang er.
De mætter virkelig godt, smager godt og så kræver det ikke mere end 3-4 stykker (alt efter størrelse), for at man faktisk er mæt.
Mellemmåltider bliver din redning. Jeg bruger gulerødder til mellemmåltider, så jeg er forberedt, når jeg kan mærke den lille sult bevæge sig frem. Det er her man let kan falde i og snuppe leverpostejmaden. Don’t. Vælg gulerødderne og du vil takke dig selv, men det vil din krop også. Pak altid rigeligt. Du skal jo ikke spise alt det du har pakket. Spis til du er mæt.

sundhed

Lyt til din krop, er virkelig også væsentligt. Ikke dine cravings, når du er sulten. De er ligesom en sælger, som prøver at sælge dig et lorte produkt, men taler om det som var det skabt i guds egne hænder. Det passer ikke og du har ikke brug for alt det dine cravings fortæller dig.
Nej, du skal lytte til den balance din krop vil belønne dig med, når du vælger at spise med fornuften. Den ro som det giver indeni. Ingen mærkelig rumlen, ingen besvær med at holde prutter tilbage, ingen oppustethed, ingen ubehag i kroppen, ingenting. Alle disse ting kommer, fordi kroppen er på overarbejde. Og tro mig, det er en lettelse ikke at skulle gå og spænde i hele understællet, fordi man skal holde den enormt gassky tilbage, som eller ihærdigt prøver at komme ud. Jeg havde nogle pænt trælse(oversættelse: irriterende) tarmproblemer. Ærligt, så er de væk nu. Det skyldes nok delvist også fordi jeg har været på en udrensning, men den er jeg jo ikke på længere og sjovt nok har jeg ikke døjet lige siden, fordi jeg har holdt de gode vaner ved lige. Min krop belønner mig, for at spise med fornuften. Det samme vil din.

Du slipper for den dårlige samvittighed, fordi du tog en bedre beslutning end at vælge den hurtige leverpostej mad eller frysepizzaen. Du har selvfølgelig kun den dårlige samvittighed, hvis du oprigtigt gerne vil være sundere, men foretager nogle dumme valg udfra dit ønske, så det ikke går i opfyldelse.
Det er én stressfaktor mindre, når du vælger at lytte til din krop og dit ønske, så det kan blive opfyldt. For så florerer der ikke tankerne “pis, nu spiste jeg lort igen”, “jeg burde tage ned at træne, når jeg lige har spist det her”, “jeg skal jo egentlig også spise kage i morgen, fordi der er fødselsdag” osv osv. Man skal også nyde livet. Det er ikke farligt, at spise det stykke kage, der bliver serveret til fødselsdagen. Men den dårlige samvittighed opstår, hvis man ved, at den sunde linje har haltet rigtig godt og grundigt alle de andre dage i ugen.

balance-003

Så drop den faste og strikse plan. Spis med fornuften, vi ved alle hvad der er sundt – og nej, leverpostejmadder er ikke sunde. Lyt til din krop – hvornår er den mæt og hvad sætter den pris på? Det behøves ikke være gulerødder, det er bare det der virker for mig. Men hvordan og hvornår mærker du balance i din krop? Slip for endnu en stressfaktor, dem har man rigeligt af og ens sundhed er en meget stor en af slagsen, hvis man går op i det og ikke opfylder det. Slip for den dårlige samvittighed, men spis gerne et stykke kage til fødselsdagen. Det bliver din krop i sur over, når den får alt muligt sundt og letbearbejdligt, alle andre dage i ugen. Vær’ forberedt, så når du hurtigt skal ud af døren, så er maden nem at gribe med på vejen, og ha’ mellemmåltider med, så den irriterende sælger ikke prøver at sælge et lorte produkt til dig.

Det er i hvert fald sådan jeg prøver at leve og det har hjulpet mig helt vildt meget. Det giver en ekstrem velvære, at vide man passer på sig selv og giver ens krop noget, som den er taknemlig for, men også at mærke den belønning man får for det. Det har givet mig så meget ro i min krop og i mit hoved, fordi jeg ikke  døjer med mine tarme længere.

Jeg håber i kunne bruge mine råd til noget og i fandt det spændende 🙂

Stort knus, Helena <3

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Afsnit 9+10: jeg vandt ugens BEDSTE billede!!