Afsnit 6+7: fysisk uge!

Skal tørklæder fjernes fra folkeskolen?

Hej med jer 🙂

Jeg finder den her debat ekstremt relevant, da religion er noget som bringer mange personlige følelser og holdninger frem i mange mennesker. Det er et af de emner, som virkelig kan ramme en personligt, selv hvis religionen ikke er ens egen.

Og hvad mener jeg så? Jeg mener at det er forkert, at DF vil fjerne tørklæderne fra folkeskolen. Jeg er ellers generelt blå mht politik og kommer fra en blå politisk familie, men dette skræmmer mig ikke fra at have mine egne meninger og holdninger.
Jeg har før i tiden været meget mere blå end jeg er nu, men jeg er blevet mere rød med årene. Noget som faktisk udviklede mit syn meget, var min deltagelse i Topmodel. Vi havde jo kun hinanden og nogle spil, så tiden gik med at snakke og det blev da til nogle væsentlige politisk -og etiske samtaler.

Jeg mener, at det er forkert, at fjerne tørklæderne fra folkeskolerne, da jeg mener det er at stigmatisere dem, som vælger at bære dette religiøse symbol. Jeg mener ikke det er forkert at bære religiøse symboler. Hvis det er forkert, at bære tørklæde, er det også forkert at bære korset om halsen fx, eller andre religiøse symboler. Selvom kristendommen er den religion, som er tilknyttet Danmark, så har vi religionsfrihed i Danmark og derfor burde det slet ikke komme op til diskussion, om der skal fjernes religiøse symboler fra folkeskolerne.

Jeg er meget enig med Natasha Al-Hariri, når hun siger, at folkeskolen er for alle og det er her vi bliver dannet som mennesker. Hvis alle religiøse symboler fjernes, lærer vi ikke at forholde os til hinanden og vores forskelligheder. Det handler om, at vi får en øget åbenhed for at se og forstå hinandens forskelligeheder. Fra alles sider. Det er ikke kun danskerne, som skal øge deres åbenhed, men det er alle. Det er også muslimer, jøder, katoliker mm.

helena

Vi kan ikke afvise, at vi er et multietniskland, hvor vi har mange forskellige kulture, lige fra mainstreamkulture til subkulture, og dertil høre som regel en religion. Jeg synes det er forkert, at fjerne religionsymboler fra folkeskolerne, for det er noget som ligger meget personligt for så mange mennesker, og derfor bliver vi nødt til at åbne os for hinanden. Åbenheden vil give bedre forståelse for hinanden. Men som sagt tidligere, så skal denne åbenhed gå begge veje. Folk med anden etniskbaggrund skal kunne føle sig lige så danske, som os der er født her – for mange af dem ér født her. Deres famile kom bare hertil lidt senere end din og min. Almen respekt er alt der skal til.

  • Hvad mener i om DF’s forslag omkring at fjerne religiøse symboler fra folkeskolen?

Stort knus, Helena <3

2 kommentarer

  • Lifestylebloggerne

    Virkelig fint indlæg hvor du tager op i et godt emne. Forstår godt det du skriver, og er på et punkt enig med dig, men har bare også mine egne holdninger <3

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • HelenaHem

      Mange tak. Dejligt at høre din respons og at du kunne lide indlægget. Vores personlige meninger er jo det der gør os hver især særlige 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Afsnit 6+7: fysisk uge!